Victoria

Irodalmi Nobel: valósággal kifosztották Munro kanadai könyvesboltját

Amikor Svédországban bejelentették, hogy a novella 82 éves nagymesterének ítélték az irodalmi Nobel-díjat, rajongói megszállták a Munro's Books nevű könyvesboltot Victoriában, és megvették az összes raktáron lévő könyvét.

2013.10.13 11:19MTI
Forrás: youtube.com (nobelprize.org)

Alice Munro irodalmi Nobel-díja nemcsak az írónő számára hajt hasznot, profitál belőle a volt férjével közösen alapított könyvesbolt Victoriában is.

Amikor csütörtökön Svédországban bejelentették, hogy a novella 82 éves nagymesterének ítélték az irodalmi Nobel-díjat, Munro rajongói megszállták a Munro's Books nevű könyvesboltot Victoriában és megvásárolták az írónő összes raktáron lévő könyvét. Az üzlet mind a 14 megjelent novellagyűjteményét forgalmazza.

Alice Munro már régen nem folyik bele a könyvesbolt munkájába, és interjúkat sem ad, így volt férje, James Munro fogadja a világ minden tájáról érkező médiaérdeklődést.

"Úgy vélem, egy kicsit meglepte őt a díj, és sok más embert is, de tudja, engem egyáltalán nem lepett meg. Olvastam jó néhány történetét, amelyek a Dance of the Happy Shades című gyűjteményben jelentek meg, és azt gondoltam, hogy ezek a világ legjobb novellái. Mindig is így éreztem... Úgy vélem, valóban nagyon megérdemelte."

James Munro elmondta, hogy volt felesége nagyon gondos írásaiban, ha nem tetszik neki a végeredmény, újraírja művét. "Karaktereit nagyon aprólékosan megrajzolja, minden nagyon nagyon valós. Ez valódi művészet, amit értékelni kell. Csodálatosan megírva jelentékennyé teszi az átlagembert" - magyarázta a Hszinhua kínai hírügynökségnek nyilatkozva.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.