Tisztelgés a pápa előtt

Musicalt ír II. János Pál pápa tiszteletére egy izraeli énekesnő

"II. János Pál pápa életének történései összekapcsolódnak az emberiség történelmének felejthetetlen eseményeivel".

2013.09.26 22:38MTI

II. János Pál pápa előtt tisztelgő musicalen dolgozik Noa izraeli énekesnő. A Karol Wojtyla, az igaz történet című művet december végén Rómában mutatják be, azon a napon, amelyen a 2005-ben elhunyt lengyel származású pápát szentté avatják. A Duccio Forzano által rendezett, 120 perces musical két részből áll. A történet 1981. május 13-án a Szent Péter téren, a pápává avatás napján kezdődik, és visszaemlékezések révén mutatja be Wojtyla gyermekkorát.

"II. János Pál pápa életének történései összekapcsolódnak az emberiség történelmének felejthetetlen eseményeivel" - mondta el a rendező. A jemeni zsidó családból származó Noa elmondta: személyesen is találkozott egyszer II. János Pál pápával. "Hiszek azokban az emberi értékekben, amelyek alapján II. János Pál pápa élt. A művész feladata ezeknek az értékeknek a támogatása. Ezért határoztam el, hogy részt veszek ebben a projektben" - mondta el Noa Rómában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.