Fergeteges koncertek a fürdőben

Jazz, swing, Beethoven, Edvin Marton a Hévízgyógyfürdőben

Szombaton, július 19-én a Hévízgyógyfürdő Kht. saját szervezésű, nyári koncertsorozatának keretein belül a hévízi Tófürdő vendége a Gold Orleans - A koncertsorozat a Berlin¬Budapest Quartett, a Rondino Festival, Edvin Marton és Jeszenszky István műsorával folytatódik.

2008.07.18 17:15ma.hu - Fotó: edvinmarton.hu

A Hévízgyógyfürdő Kht. szervezésében a Tófürdőn 2008. július 19-én, szombaton 20 óra 30 perckor kezdődik a Gold Orleans koncertje.

A trió tagjai a tapolcai zeneiskola oktatói: Román Iván hegedű-, Tóth Péter dob-, Őri Jenő zongoratanár. A zenekar három éve működik ebben a formációban.

A Gold Orleans igen ismert a dallamos jazzt kedvelő közönség körében. Repertoárjukban megtalálható az amerikai 20-as, 30-as évek zenéje, swingek, világslágerek átdolgozásai és különböző jazzstandardok.

A Hévízgyógyfürdő Kht. által szervezett „Orosz melódiák” című koncerten kevésbé ismert orosz zeneművek mellett világszerte közkedvelt melódiák is – mint például a Fekete szemek vagy a Moszkva-parti esték – felcsendülnek majd, mindezt a Tófürdő partján.

A Gold Orleans koncertjének időpontja: 2008. július 19. 20:30
A koncert helyszíne: Tószínpad

A koncert-sorozat Beethovennel, Schuberttel és Edvin Martonnal folytatódik.

A Hévízgyógyfürdő Kht. nyári koncert-sorozatának következő vendége a Berlin–Budapest Quartett lesz, amely 2008. július 25-én a Hévízgyógyfürdő Kht. Kultúrtermében Beethoven és Schubert, 2008. augusztus 1-jén pedig Reger és Glazunov műveket fog előadni.

A koncertsorozatban nemcsak a klasszikus, hanem a kortárs zene is helyet kapott, így 2008. augusztus 8-án a Rondino Festival kortárs zenei műhely saját darabokat ad elő a kht. Kultúrtermében.

A szabadtéri koncertek sorában pedig 2008. augusztus 19-én kerül sor a Tófürdőben arra a nagyszabású lézershow-ra, amelynek vendége Edvin Marton lesz.

A „Gyógyító varázshangok” című est a gyógyító hangok jegyében különleges élményt jelent majd azok számára, akik 2008. szeptember 6-án ellátogat a Tófürdőhöz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.