Régi adósság

Chagall-Ámos ikerkiállítás a Nemzeti Galériában

Egy régi adósságot törleszt a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) péntektől látogatható, Chagall - Háború és béke között című tárlata, amelyhez Ámos Imre, a "magyar Chagall" a háború örvényében 1937-1944 címmel társkiállítás kapcsolódik

2013.09.12 13:03MTI

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere hangsúlyozta: kulturális értelemben is sok adóssága van a magyar államnak polgáraival szemben, ezek közé tartozott egy nagyszabású budapesti Chagall-kiállítás; az MNG-ben most ráadásul Chagall és Ámos, két kelet-európai zsidó származású alkotó életműve kerül termékeny kapcsolatba és késztet párbeszédre magyarokat, zsidókat, zsidó magyarokat.

Roland Galharague francia nagykövete rámutatott, hogy ilyen teljességű kiállításon a magyar közönség eddig nemcsak Chagall, de Ámos életművét sem ismerhette meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.