Százharminc hamisított festményt foglaltak le

Hamis Leonardo, Picasso és Chagall képekre bukkantak

A portugál rendőrség csaknem százharminc, nagy mesterek nevét viselő hamisított műalkotást foglalt le Lisszabonban.

2010.10.27 07:00MTI

A rendőrségi akció nemcsak Portugáliában a legnagyobb, műkincshamisító bandák elleni rajtaütés, hanem európai szinten is nagy eredménynek számít.

A lefoglalt képeken olyan nagy művészek hamisított aláírása is szerepel, mint Leonardo da Vinci, Pablo Picasso, Marc Chagall és Joan Miró.

A hatóság a festményeket egy külföldi nő Lisszabon külvárosában lévő lakásának átkutatásakor találták meg.

A nőt, akinek származásáról a rendőrök nem adtak felvilágosítást, letartóztatták, de később óvadék ellenében szabadlábra helyezték. A rendőrség hamisított tanúsítványokat is lefoglalt, amelyek a képek valódiságát hivatottak igazolni.

A rajtaütés nagysága a hatóságok szerint arra enged következtetni, hogy Portugália a műkincshamisító bandák egyik fontos állomáshelye.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.