Tíz napig tart a szemle

Modern Don Juan-sztorival indul a miskolci nemzetközi filmfesztivál

Joseph Gordon-Levitt modern Don Juan-történetével veszi ma kezdetét a 10. Jameson CineFest miskolci nemzetközi filmfesztivál. A tíznapos, ingyenes eseménysorozat vetítéseit számos szakmai program kíséri.

2013.09.12 08:05MTI

Az európai szerzői film és az amerikai független film élvonalát képviselő művekből összeállított versenyprogram nagyjátékfilmjei mellett dokumentum-, animációs valamint kisjáték- és kísérleti filmek is indulnak az ország legnagyobb filmfesztiváljának díjaiért.

Az érdeklődők emellett számos filmtörténeti vetítésen, szakmai fórumon, rendezői mesterkurzuson és kiállításon vehetnek részt. Pénteken egyebek mellett a finn Timo Vuorensola filmjének, a Holdon élő náci telepesekről szóló Iron Sky rendezői változatának világpremierjét tekintheti meg a közönség az alkotók jelenlétében.

Kezdetét veszi a DunaDOCK programsorozat is, amelynek keretében neves dokumentumfilm-rendezők tartanak mesterkurzust alkotásuk levetítése után.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.