70 év, 70 film

Hetven rendező üdvözli rövidfilmmel a 70. velencei fesztivált

Kollektív tisztelgés a világ legrégebbi filmfesztiválja előtt: a 70. évfordulóját ünneplő velencei filmfesztivált hetven nemzetközi hírű rendező egy-egy, ez alkalomra készített rövidfilmje is feledhetetlenné teszi.

2013.09.04 16:57MTI
MTI

A Venezia 70 - Future Reloaded című vállalkozás keretében világhírű művészek, jól ismert rendezők és fiatal filmesek, köztük Bernardo Bertolucci, Paul Schrader, Shekhar Kapur, Abbas Kiarostami, Walter Salles, Atom Egoyan, Monte Hellman és Claire Denis a filmművészet jövőjéről mutatta be vízióját a rendelkezésére álló 60-90 másodperces terjedelemben.

A különleges születésnapi produkció elkészítésében olyan rendezők vettek rész, akik az elmúlt húsz évben szerepeltek munkájukkal a velencei mustrán.

A Future Reloaded összekapcsolja a filmművészet és a filmfesztivál múltját és jövőjét - hangsúlyozta Alberto Barbera, a mustra igazgatója.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.