Mélyszegénységből érkező gyerekek

Rászoruló gyerekek ezrei nyaralhattak idén is

Több ezer rászoruló, nélkülöző vagy fogyatékkal élő gyerek nyaralhatott ebben az évben is a Magyar Máltai Szeretetszolgálat táboraiban.

2013.08.24 11:38MTI

Az általában egyhetes táborokba nélkülöző családokban, leszakadó kistelepüléseken, halmozottan hátrányos helyzetű közösségekben élő gyerekek jutottak el. Sok mélyszegénységből érkező gyerek életében először aludt az otthonától távol, többen először jártak a szülőfalujuk határain túl, és sokan először voltak életükben nyaralni - adta hírül közleményben szombaton a szeretetszolgálat.

A programokkal a játék mellett a gyerekek ismereteinek vagy készségeinek fejlesztését is célul tűzték ki a szervezők: volt, ahol a fogyatékos emberek mindennapjaival ismerkedhettek a táborozók, mások a tízparancsolat üzeneteiről tanultak, a legelmaradottabb körülmények közül érkező gyerekek pedig személyiségfejlesztő foglalkozásokba kapcsolódtak be.

A táborok egy részét a gyerekek lakóhelyéhez közel eső településeken szervezték meg, de gyakori helyszín volt a Balaton is, és a határokon túlra is vittek csoportokat. A mozgáskorlátozottak balatonföldvári táborában 110 kerekesszékes fiatal töltött egy hetet ugyanennyi kortárs önkéntes segítő társaságában.

A nagyvárosokban működő tizenhárom máltai játszótér és a nyolc kistérség 251 kistelepülését járó nyolc mobil játszótér mindegyike programokkal, rendezvényekkel, vetélkedőkkel várta a gyerekeket. A családokat és fogyatékkal élő embereket ellátó máltai intézmények is szerveztek programokat, az intézmények közül több "vakációs napköziként" működött a nyáron.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.