A Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Mintegy 170 ezer kilogramm élelmiszer az Adni öröm! akcióban

Mintegy 170 ezer kilogramm tartós élelmiszer gyűlt össze a Magyar Máltai Szeretetszolgálat idei Adni öröm! akciójában december 14. és 19. között.

2012.12.21 16:32MTI

A karitatív szervezet önkéntesei a Spar-csoport 156 üzletében gyűjtöttek országszerte. Az adományokból 38 ezer ajándékcsomag készült, melyet a karitatív szervezettől segítséget kérő emberek, rászoruló családok, idősek, fogyatékkal élők, nagycsaládosok, valamint a szeretetszolgálat intézményeinek lakói között osztanak szét még karácsony előtt - közölte a szervezet pénteken az MTI-vel.
   
Az ország egyik legnagyobb jótékonysági akciójában idén is százezrek adakoztak. A kijelölt üzletekben a szeretetszolgálat több mint ezer önkéntese szólította meg a betérő vásárlókat azzal, hogy ha tehetik, vegyenek valamennyi tartós élelmiszert a rászorulóknak is. Idén máltai önkéntesként Herczegh Anita, az államfő felesége is gyűjtött, az adakozók között pedig ott voltak a Videoton játékosai is.
   
Három évvel ezelőtt az Adni öröm! akcióban 150 ezer, két éve 155 ezer, a múlt évben pedig több mint 160 ezer kilogramm tartós élelmiszert eredményezett a hatnapos gyűjtés. Tavaly összesen 35 600 ajándékcsomag készült.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.