Meleg fogadtatás

Azonos nemű párok is indulhattak az idei tangó-világbajnokságon

Több azonos nemű pár is verseng a világelsőségért a Buenos Airesben zajló 11. tangó-világbajnokságon.

2013.08.23 23:30MTI

Ez az első eset, hogy a tangóművészet legrangosabb eseményén homoszexuális pároknak is engedélyezték a részvételt.

Az AFP tudósítása szerint a közönség ovációval fogadta az első meleg pár, Juan Pablo Ramirez és Daniel Arroyo első fellépését.

Három férfi- és egy női páros vesz részt a versenyen; az előbbiek mind melegek, a nők azonban állítólag csak azért indultak egymással, mert nem találtak férfi partnert.

A melegházasságot 2010-ben engedélyező Argentínában az elmúlt években több tangótáncklub, úgynevezett milonga is megnyitotta kapuit azonos nemű párok előtt.

Az újdonsággal kapcsolatban emlékeztetnek arra, hogy a hajdan alantasnak tekintett, meglehetősen erotikus táncot a kezdetekkor főleg nőpartner nélküli férfi bevándorlók járták egymással a tangó bölcsőjében, a Buenos Aires-i kikötő kocsmáiban.

Az augusztus 19-27. között zajló világbajnokságra 556 pár érkezett a világ 37 országából.

A tangót 2009-ben felvették a szellemi kulturális világörökség UNESCO-listájára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.