Prágai melegfelvonulás

Több ezer résztvevő a Prague Pride-on

Több ezren vettek részt szombaton a cseh főváros központjában rendezett melegfelvonuláson, amelyet az ötnapos Prague Pride fesztivál keretében tartottak az idén.

2013.08.17 19:10MTI
Fotó: MTI

A felvonulást oldott hangulat, szivárványszínű zászlók és harsány jelmezek jellemezték. A résztvevők kedvét az sem tudta elrontani, hogy előzőleg a melegek megmozdulását ellenző konzervatív tábor a családokért rendezett felvonulást.

Az idei Prague Pride védnöke a cseh főváros főpolgármestere, Tomás Hudecek volt. A szombati felvonuláson ott volt az Egyesült Államok prágai nagykövete, Norman Eisen is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.