Töténelem

Száz résztvevő és ötven előadás a sümegi történelmi konferencián

Ötven előadás hangzik majd el a Hajnal István Kör Társadalomtörténeti Egyesület Sümegen csütörtökön kezdődő országos konferenciáján, ahová majdnem száz résztvevőt várnak a szervezők.

2013.08.21 20:32MTI
Végvári napok Sümegen (MTI)

Valuch Péter, az egyesület elnöke az MTI-nek szerdán elmondta: az 1986 óta működő egyesületnek ez a 27. országos konferenciája, amelyet mindig más városban rendeznek meg, idén Sümeg lesz a vendéglátó, a püspöki palota ad helyt a találkozónak.

A Hajnal István Kör a társadalomtörténet magyarországi művelését és népszerűsítését tekinti céljának. Tagjai elsősorban egyetemi és kutatóintézeti történészek, levéltárosok, könyvtárosok, muzeológusok és egyetemi hallgatók, akik szívügyüknek tekintik, hogy hazánk múltját a politikai eseménytörténet szintjénél mélyebben is megismerjük - tette hozzá.

Az országos konferenciák minden évben egy-egy témát járnak körbe, az előadások egy évvel később kiadványban is megjelennek: idén a tavaly Győrben Felekezeti társadalom-felekezeti műveltség témában megrendezett konferencia anyaga jelenik meg - ismertette az elnök.

Tájékoztatása szerint a csütörtökön kezdődő és szombaton záruló konferencián a tudósok, kutatók a testtel kapcsolatos témákat vitatják meg: napirendre kerül a felöltöztetett test, az üzleti célra használt test (prostitúció), a test betegségei és egészsége, a hatósági testkontroll, a katona és a fogoly teste, stb. A felvezető három előadás után hat szekcióban folyik majd az eszmecsere.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.