Felbecsülhetetlen értékű tárgyak tűntek el

Kiraboltak egy barcelonai palotát

Spanyol lapértesülés szerint felbecsülhetetlen értékű műkincsek, köztük Goya- és El Greco-festmények tűntek el egy barcelonai palotából, amelyet egykori tulaja, a multimilliomos Julio Munoz Ramonet hagyott a katalán városra.

2013.08.18 18:12MTI

Az üzletember, aki az egyik legjelentősebb spanyol műgyűjtemény birtokosa volt, 1991-ben halt meg Svájcban. Négy lánya megtámadta a végrendeletet, és a 17 évig tartó pereskedés eredményeként tavaly végül Barcelona kapta meg a palota és a műgyűjtemény tulajdonjogát a spanyol legfelsőbb bíróságtól.

Az El País című tekintélyes spanyol lap vasárnapi értesülése szerint egy hónapja adták át hivatalosan a városnak a palota kulcsait, addigra azonban a félezer műalkotás közül a legjelentősebbek eltűntek. Az újság azt gyanítja, hogy az örökhagyó lányai vitethették el a legdrágább festményeket az éveken át húzódó jogvita során.

Az önkormányzat egyelőre nem kommentálta a hírt, előbb pontos leltárt akarnak készíttetni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.