A közösség ereje

4 hét alatt több mint egymillió dollárt - új filmre

Kevesebb mint négy hét alatt több mint egymillió dollárt kapott rajongóitól új filmjére Spike Lee.

2013.08.18 06:30MTI

A világhírű amerikai rendező a Kickstarter nevű portálon indított gyűjtést július 21-én, és pénteken már 1,3 millió dollárnál járt az akció. Spike Lee több mint ötezer rajongója járult hozzá a rendező készülőben lévő új filmjéhez ötdolláros adománnyal. A gyűjtést 30 naposra tervezik.

A rendező, akinek nevéhez olyan alkotások fűződnek, mint a Dzsungelláz és A belső ember, ezúttal egy vámpírfilmet akar forgatni. A független produkció forgatása már az év végén megkezdődne.

Spike Lee aláírásokkal, a bemutatóra szóló jegyekkel és egy apró mellékszereppel hálálja meg néhány szerencsés rajongónak az adakozást. A rendezőt kollegái is támogatták: Steven Soderbergh például 10 ezer dollárt adományozott. Azok, akik ilyen nagy összeggel támogatják a projektet, közös vacsorára és egy New York Knicks-kosármeccsre lesznek hivatalosak Spike Lee-vel.

Az amerikai mozik októberben mutatják be a rendezőnek a Josh Brolin, Elizabeth Olsen és Sharlto Copley főszereplésével készült új filmjét, amely egy dél-koreai bosszúdráma feldolgozása.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.