Augusztus 20-ig tartanak a rendezvények

Számtalan programmal vár a Hajdúhét

Szerdától augusztus 20-ig rendezik meg a Hajdúhét színes eseményeit Hajdúböszörményben, a programok között mezőgazdasági gépkiállítás, több esti koncert, valamint Traktorhúzó Európa Kupa is szerepel.

2013.08.14 04:29MTI

A hatnapos rendezvény idején tíz nagyszabású koncertet rendeznek országos hírű előadóművészek közreműködésével. Többek között fellép a 25 éves Csík Zenekar, Rúzsa Magdi, Tóth Gabi, az Európa Kiadó, a PG Csoport is - sorolta Kiss Attila, hozzátéve: a Hajdúhéten a hét történelmi hajdúváros is képviselteti magát, akik a bemutatkozások mellett megalakítják a Hajdúkerületi Szövetséget.

A Hajdúsági Nyár eseménysorozat keretében tartandó héten Oxenweg találkozót is tartanak. A polgármester felidézte, hogy egykoron évente 300 ezer marhát hajtottak Hajdúböszörmény környékéről Nyugat-Európába. A hagyományőrzés céljából tematikus turistaútvonalakat szerveztek a hajtóutakhoz, így nemzetközivé vált a marhák útja, az Oxenweg.

Ficsor László, a szervezőbizottság elnöke elmondta: augusztus 16-án egyedülálló traktorkarnevál kezdődik a Traktorhúzó Európa Kupa versenysorozatának egyedüli magyarországi és kelet-európai állomásán Hajdúböszörményben: a város nagykörútján több száz jármű hajt végig, köztük veterán traktorok, trélereken bemutatandó versenytraktorok, motorosok és mindenfajta extrém járművek.

Augusztus 17-én, szombaton a Traktorhúzó Európa Kupa SuperStock versenytraktorok kategóriájában rendeznek futamot, amelyen hat országból 11 versenytraktor méri össze tudását és több száz lóerejét. Augusztus 18-án, vasárnap az Európa Kupa újabb futamában, a 4,5 tonnás versenytraktorok kategóriájában hét versenyző vesz részt. Az amatőr traktoroknak is lehetősége lesz bemutatkozásra és a súlypadok húzására.

Az összesen mintegy 120 ezer lóerőt felvonultató 22 csapat Európa hat országából - Angliából, Franciaországból, Olaszországból, Dániából, Németországból és Olaszországból - érkezik Magyarországra - ismertette a részleteket szervezőbizottság elnöke. Hajdúböszörményben a Széchenyi István Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium előtt kialakított traktorhúzó pályán az érdeklődők közvetlenül is megtekinthetik az eddig csak a sportcsatornákon bemutatott traktorpulling viadalt - fűzte hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.