Minden a hangszerről szól

Francia gitárművészek a Harmonia Cordis sztárjai

Idén kiemelt figyelmet kapnak a francia gitárművészek a Harmonia Cordis nemzetközi klasszikus gitárfesztiválon, amit immár nyolcadik alkalommal szerveznek meg Marosvásárhelyen.

2013.08.12 00:29MTI

Az egyhetes rendezvény hétfőn veszi kezdetét a marosvásárhelyi Kultúrpalotában. A műsorban kiemelt szerep jut a francia előadóknak: Franciaországból érkezik a legtöbb meghívott művész. 

A fesztiválon először fellépők között van a gitárművész Antoine Moriniere és Thibaut Garcia, valamint a világhírű Quatuor Eclisses kvartett is - ismertette Beke István Ferenc szervező.
 
A fesztivál visszatérő vendégei közé számít Csáki András magyar gitárművész, valamint a Nagy-Britanniában élő Podhorszky Gábor gitárművész, idén is mindkettejük előadását hallhatja a közönség. A hangszer népszerűsítését célul kitűző fesztiválon klasszikusgitár-, valamint dzsesszgitár-mesterkurzusok is lesznek

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.