Bövebb tájékoztatást egyelőre nem adtak

Nem kapott zöld utat az O.Z.O.R.A. fesztivál

Nem kaptak engedélyt a rendezvény megszervezésére az O.Z.O.R.A. fesztivál szervezői.

2013.08.05 13:10MTI

Tóth András, a fesztivál művészeti szervezője az illetékes jegyző által hozott határozat tartalmáról nem tudott bővebb tájékoztatást adni, mert azt a szervező kolléga "jelen pillanatban veszi át a jegyzőtől".

Kardos Tamás körjegyző hétfőn az MTI megkeresésére megismételte pénteki nyilatkozatát, miszerint csak akkor adhatja ki az engedélyt - és csak az érintetteknek -, ha minden szakhatóság hozzájárulása megvan. A fesztivál művészeti vezetője által említett határozat tartalmáról nem nyilatkozott.
 
A jegyző korábban azt is elmondta, hogy ha a rendezvényt valamelyik szakhatóság nem engedélyezi, akkor a jegyző sem teheti ezt meg. A fesztivál szervezője a Hír TV-nek nyilatkozva érthetetlennek nevezte a döntést, és azt mondta: a jegyzői határozat felülvizsgálata érdekében az illetékes kormányhivatalhoz fordul. 

Elmondta, hogy kérelmüket már május 6-án benyújtották, így ha a hatóságok jelezték volna, hogy hiányosságot tapasztaltak, pótolhatták volna. Hozzátette továbbá, hogy a többi hatóságtól megkapták az engedélyt, csak a rendőrségtől nem. Az 1999-es napfogyatkozás idején a Tolna megyei Ozorához közeli, Fejér megyei Dádpusztán tartották az első fesztivált, amelyet 2005 óta minden évben megrendeztek O.Z.O.R.A. néven. 

Az O.Z.O.R.A fesztivál hivatalos programja augusztus 6-tól 11-éig tart a rendezvény honlapja szerint, azonban a résztvevők már a hétvégén elkezdtek gyülekezni a fesztivál területén. A fesztivál szervezői szombat hajnalban azt közölték az MTI-vel, hogy a sárbogárdi rendőrkapitány pénteken olyan szakhatósági állásfoglalást hozott, mely szerint a rendezvény biztosítási tervének hiányosságaira hivatkozva az O.Z.O.R.A. fesztivál megtartását nem támogatja.
 
Jelezték azt is, hogy minderről őket nem értesítették, a hírt a terület tulajdonosa a jegyzői hivatalban tudta meg, amikor péntek délután élt iratbetekintési jogával. A rendőrség szombattól fokozott ellenőrzést rendelt el a sárbogrdi rendőrkapitányság illetékességi területén. Több kábítószer-fogyasztót - hat francia, valamint egy német állampolgárt - előállítottak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.