Elismerés

Mosonyi Szabolcs nyerte a Csodakút természetfilm-fesztivál fődíját

Idén is Mosonyi Szabolcs nyerte a Csodakút nemzetközi természetfilm-fesztivál fődíját, a rendező az idén a Csendes gyarmatosítók című alkotásával érdemelte ki az elismerést.

2013.08.04 18:29MTI
http://www.freedigitalphotos.net

Mosonyi Szabolcs filmje a fajoknak az utóbbi évtizedekben felgyorsulni látszó vándorlását mutatja be. Egyre több állatfaj érkezik Ázsiából Európába, Európából Amerikába. Ahol az intenzív módon szaporodó, idegen fajok megjelennek, a honos élővilág hatalmas kihívással néz szembe. A 25 perces film áttekintést ad arról, mi a helyzet itt, a Kárpát-medencében és milyen szerepet játszik ebben a folyamatban az ember.

A fesztivál fődíját 2012-ben is Mosonyi Szabolcs nyerte el, akkor az Endemica Hungarica című természetfilmjét ítélte a legjobbnak a zsűri.

Az egyetlen magyar nyelvű nemzetközi természetfilm-fesztiválra - amelyet 2012-től rendeznek meg az észak-bácskai fürdővárosban, Magyarkanizsán - az idén 43 alkotótól 69 film érkezett, 61 az anyaországból, öt Erdélyből, három a Vajdaságból.

A versenyre profi vagy amatőr kárpát-medencei magyar vagy idegen nyelvű alkotók nevezhettek öt témakörben. Az előzsűrizést követően végül 51 alkotás került be a pénteken és szombaton vetített versenyprogramba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.