A DreamWorks visszahozza

Lassie visszatér Hollywoodba

A Shrek és a Kung Fu Panda nagysikerű rajzfilmek készítője, a DreamWorks Animation filmstúdió azt tervezi, hogy visszahozza Lassie-t, a világ legismertebb kutyáját 75 évvel azután, hogy a róla szóló novella egy amerikai napilapban megjelent.

2013.07.19 04:30MTI

"Hősies, hűséges, valóban az ember legjobb barátja. Lassie a világ leghíresebb háziállata" - nyilatkozta Jeffrey Katzenberg filmproducer a Los Angeles Times amerikai napilapnak.

Egy felmérés valóban kimutatta, hogy a világ legnagyobb televíziós piacán, az Egyesült Államokban a nézők 83 százaléka ismeri a skótjuhászkutyát. A második legnagyobb piacon, Kínában 70 százalék az arány.

A Lassie hazatér című filmet 70 évvel ezelőtt, 1943-ban mutatták be a mozik. Ebben a filmben kapott életében először filmszerepet egy tízéves angol kislány, bizonyos Elizabeth Taylor. Az első Lassie-sikerfilmet hat további követte még.

1954-ben kezdődött a televíziózás történetének egyik legsikeresebb sorozata, a Lassie. A 19 folytatásban a skótjuhász csodakutyaként mutatkozott be, és rendszeresen megmentette a kis Timmy életét. Az őt alakító, ma 63 éves színésztől, Jon Provosttól a mai napig kérnek autogramot.

A nőstény Lassie szerepét leginkább hímek játszották, mivel az ő sörényük sűrűbb, látványosabb. A skótjuhászt játszó első, legendás kutyaszínész, Pal 1958-ban múlt ki.

Lassie egyike annak a három állatnak, amelynek saját csillaga ragyog a szórakoztatóipar hírességeinek nevét megörökítő Hírességek sétányán Hollywoodban. A másik kettő is kutya: Rin Tin Tin és Strongheart. Az utóbbi kettő németjuhász volt, és nekik köszönhető, hogy az amerikai családok megkedvelték a "farkaskutyát".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.