Tudomány és kultúra együtt

Három napon át jógázhatunk Paloznakon

A jóga tudományába, valamint az indiai kultúrába nyerhetnek betekintést azok, aki részt vesznek az V. Paloznaki Jógahétvégén július 12. és 14 között.

2013.07.08 04:29MTI

A jóga szanszkrit eredetű szó, jelentése: összekötés, egyesülés. A jógagyakorlatok a maguk teljességében fejtik ki hatásukat, megteremtik a test, a szellem, a tudat és a lélek egyensúlyát. Ily módon segít a jóga megoldani, leküzdeni a mindennapos próbatételeket, gondokat - tájékoztatta az MTI-t Nagy Julianna Pushkar jógaoktató, főszervező.
 
A Jóga a mindennapi életben elnevezésű rendszer célja a testi, szellemi, társadalmi és lelki egészség. A rendszert világszerte oktatják jógaközpontokban, iskolákban, egészségügyi és rehabilitációs intézményekben. Gyakorlatai minden korosztály számára alkalmasak, a rendszeresen sportoló és a sporthoz nem szokott embereknek egyaránt - magyarázta a főszervező. 

Hozzátette: ebből a tudásból szerezhetnek tapasztalatokat és kaphatnak ízelítőt azok, akik részt vesznek a Paloznaki Jógahétvégén. Az esemény a faluházban veszi kezdetét, ahol a megnyitó után kiállítások nyílnak, fél tízkor esti meditáció kezdődik a Kálvária feletti dombon. Másnap negyed héttől különböző korúaknak és felkészültségűeknek lesz jógagyakorlás a templomkertben, a faluház nagytermében, a Vendégház udvarban és a Major udvarban. 

A záró napon reggeltől ismét lehetőség lesz jógagyakorlásra, a Major udvarban indiai éneket és táncot tanítanak, szó lesz a védikus építkezésről, a jóga eredetéről, valamint klasszikus indiai táncbemutató. Egész hétvégén filmvetítéseket rendeznek a Tájház udvaron, lehetőség lesz különféle masszázsokra is. A rendezvényeken való részvétel díjtalan.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.