Éljen a 6. szabad május elseje!

Lehullott vakolat: 1950-es felirat került napvilágra Pestszentlőrincen

Egyre több, régen elfeledett felirat válik újra láthatóvá, ahogy potyognak, olykor hatalmas darabokban szakadnak le a vakolatok az ósdi épületekről.

2013.06.27 09:55ma.hu
Nikolicza Tamás képe

A pestlőrinci MÁV-állomásnál, az egykori BKG (Budapesti Kőolajipari Gépgyár) kerítésén előbukkant feliratról készült fotókat kapott az Urbanista blog, amit közkinccsé is tett. A felirat tavaly tavasszal (április vége felé) vált láthatóvá, miután a kerítésről egy jó adag vakolat lehullott.

Noha a 62 éves üdvözlet mai napig megvan, jól látható, hogy újrahasznosított felületre készült, alatta további, nehezen betűzhető szövegek is vannak még. Vajon azok mit rejthetnek?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.