Irány a döntő!

Képekben: ByeAlex a fináléban, Eurovíziós Dalfesztivál

ByeAlex és csapata bejutott az Eurovíziós Dalfesztivál szombati döntőjébe. Magyarország nevét elsőként mondta ki a svéd műsorvezető, így sokat nem kellett izgulnia ByeAlex drukkereinek.

Képek: ByeAlex a döntőben, Eurovíziós Dalfesztivál képgaléria

2013.05.16 22:54MTI
Fotó: MTI, további képekért kattintson a fotóra!

Az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) által 1956 óta minden évben megszervezett versenyben idén 39 ország előadói indultak. A keddi első elődöntőből tíz ország már kvalifikálta magát a szombati döntőbe, csütörtökön 17-en léptek színpadra, és közülük is tíz lett döntős. A finálénak automatikusan tagja a hat kiemelt ország (az Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország, valamint a rendező Svédország).

A mai elődöntőben éneklő ByeAlex azzal vívta ki a jogot a malmői részvételre, hogy március elején megnyerte a magyarországi válogatóversenyt, A Dalt. A Kedvesem című számnak a Zoohacker által készített remix változata hangzott el a Malmö Arenában, amelynek színpadán Kővágó Dániel gitáros és Wéber Helga vokalista egészítette ki a produkciót.

A szombati döntőt az M1 élőben közvetíti. Az Eurovíziós Dalfesztivált idén azért rendezik Malmőben, mert tavaly a bakui versenyen egy svéd énekes, Loreen győzött.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.