A kor legkedveltebb ünnepe

Római tavaszünnep az Aquincumban

Az ókori Róma életéből kaphatnak ízelítőt az Aquincumi Múzeumba látogatók szombaton és vasárnap, ahol egyebek mellett kézműves műhelyekkel, költőversennyel, gladiátor- és fegyverbemutatókkal idézik meg a római kor egyik legkedveltebb ünnepét, a Floraliát.

2013.05.06 23:29MTI

Az Aquincum Baráti Kör és az Aquincumi Múzeum szervezésében 24. alkalommal megvalósuló rendezvényen a fiatal virágkötők római ihletésű kompozícióikkal díszítik fel a múzeumot és a romterületet, római katonák, gladiátorok, kelta harcosok bemutatóit láthatja a közönség, valamint az ókori életre jellemző pillanatképeket, vásári hangulatot, rabszolgapiacot mutatnak be hagyományőrző csoportok - olvasható a szervezők közleményében. 

A látogatók kipróbálhatják a hódító légiók fegyvereit, a kort megidéző ékszert, sarut, kerámiaedényeket és érmet készíthetnek, de még szőni is megtanulhatnak. Sor kerül a légiók felvonulására, bemutatják a különböző ókori mesterségeket, a kisebbek pedig római gyermek- és ügyességi játékokban próbálhatják ki tudásukat. Szombaton a Baltazár színház Baltazaricum című előadása lesz látható, vasárnap pedig a II. Rákóczi Ferenc Gimnázium diákjai Plautus A bögre című művét adják elő.
 
A vasárnapi programot a XVI. Aquincumi Költőverseny is színesíti. A Floralia ünnep az Urbitális Majális programsorozat részeként valósul meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.