Galkó Balázs színművész előadásában

József Attila összes verse - a Költészet napján

József Attila összes verse zongoramuzsika mellett hangzik el Pécsen a költészet napján, csütörtökön.

2013.04.10 09:46MTI

A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a költő 416 művét Galkó Balázs színművész adja elő, a zongorakíséretről Márta István zeneszerző, a ZSÖK ügyvezetője gondoskodik a Művészetek és Irodalom Házában délelőtt tíz órától éjfélig tartó versmaratonon. 

Ugyanitt óvodások mondják el kedvenc verseiket, általános iskolások Weöres Sándor-műsorral készülnek, majd egy középiskolai színjátszó kör Babits-verscsokorral várja az érdeklődőket. 

A ZSÖK emellett egy különleges játékra invitálja az irodalom kedvelőit: nyolc belvárosi üzlet kirakatán egy vers betűkkel jelölt versszakait helyezik el. Aki a részleteket helyes sorrendben összeilleszti, a betűjelekből a vers szerzőjének nevét olvashatja ki. 

A megfejtéseket a versmaraton ideje alatt a Művészetek és Irodalom Házában lehet leadni, a helyes megfejtők között nyereményeket sorsolnak ki. Költészet napi rendezvényt szervez a Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Könyvtára is. 

A Tudásközpontban délután négy órától egyetemisták, oktatók, könyvtárosok, továbbá a könyvtár olvasói mondhatják el kedvenc versüket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.