Három megye

Német nemzetiségi borverseny: rizling- és cabernet-siker

Baranya, Tolna és Bács-Kiskun megyei termelők kapták a legrangosabb elismeréseket a Magyarországi Németek Országos Borversenyén, amelyre a hét végén került sor a baranyai Mecseknádasdon.

2013.04.07 12:30MTI

Hetényi János főszervező vasárnap elmondta: a magyarországi németek fehérborának a dunaszekcsői Mestrineli Pincészet 2012-es évjáratú szekszárdi rizlingjét, vörösborának a szekszárdi Twickel Szőlőbirtok 2009-es cabernet franc, rozéjának a hajósi Koch Csaba 2012-es cabernet sauvignon borát választották.

Az ötödik alkalommal meghirdetett megmérettetésre több mint 400 gazda nevezett 644 borral, a mintákat két napon át hét, egyenként öttagú bíráló bizottság, majd egy "csúcszsűri" értékelte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.