Produkciók, gyerekprogramok, koncertek

Színházak éjszakája májusban

Második alkalommal rendezik meg a Színházak éjszakáját Budapesten: a Fővárosi Önkormányzat 14 színházában május 4-én délutántól hajnalig várják a közönséget különleges eseményekkel, interaktív programokkal.

2013.04.04 13:15MTI

A nézők a Színházak éjszakájára érvényes karszalag megvásárlásával ellátogathatnak a résztvevő színházak bármelyikébe. A színházak erre az alkalomra született produkciókkal, gyerekprogramokkal, koncertekkel készülnek, a közönség például beszélgetéseken, kulisszajáráson és tánctanításon is részt vehet. 

A rendezvényhez idén a Jurányi Inkubátorház is csatlakozik, ott lesz a hajnali záró program. Csomós Miklós főpolgármester-helyettes az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján felidézte, hogy a Színházak éjszakája ötletével a Katona József Színház igazgatója, Máté Gábor kereste fel. A Fővárosi Önkormányzat az esemény mellé állt, hiszen ez páratlan alkalom arra, hogy a színházak megmutassák magukat. 

Az MTI-nek elmondta: a főváros mintegy 9 millió forinttal járult hozzá az idén a Színházak éjszakája megrendezéséhez. Kiemelte: egy ilyen napon különösen megfigyelhető, hogy az emberek mennyire szeretik a színházat. Hozzátette: politikai vezetőként azon lesz, hogy ez a terület a továbbiakban is megfelelően működjön. Kerényi Miklós Gábor, a Budapesti Operettszínház igazgatója felidézte: tavaly 13 fővárosi önkormányzat által fenntartott színház összefogásával született meg hagyományteremtő céllal az esemény, akkor 8 ezer néző vett részt a programokon. 

A színházak mellett az interneten is meg lehet vásárolni a karszalagokat, de azokat átvenni csak a teátrumokban lehet. Vannak olyan rendezvények, amelyekre regisztrálniuk is kell a nézőknek. A belépők ára nem változik: a felnőtt 1700, a diák 1000, a gyerek karszalag 100 forintba kerül. A Színházak éjszakáján a Jurányi Inkubátorház mellett a Budapest Bábszínház, a Budapesti Operettszínház, a Centrál Színház, a József Attila Színház, a Katona József Színház, a Kolibri Színház, a Madách Színház, az Örkény Színház, a Radnóti Színház, a Szabad Tér Színház, a Thália Színház, az Újszínház és a Vígszínház vesz részt. 

A színházak programjai között szerepel a Bábborzongató Barangolás, az Ördögölő-Csűrdöngölő, a Szívből Soul, az Alvószínház felnőtteknek, a Nézőhorgászat, a L'Élek, a Kék Angyal Bár, a Mozgófénykép-dalok, a Best of Kabaré című produkció és A gondnokság című színházi sitcom 2. évadának befejező részét is láthatják a nézők ezen az estén.

Az esemény támogatója a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), a közmédia több magazinműsorában és hírműsorában is szó lesz a rendezvényről. A Kossuth Rádió Belépő című kulturális magazinja a Thália Színház Látványstúdiójából élő adásban jelentkezik, emellett négy mozgó stáb követi az eseményeket, a Színházak éjszakája így készült összefoglalója másnap szerepel műsoron.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.