Egyre színesedik a kínálat

Sziget 2013 - Két tucat zenekar kapott "koncertvízumot"

Alakul a Sziget Fesztiválköztársaság, a napokban két tucat fellépő kapta meg a "koncertvízumát" a Hajógyári-szigeten idén is megrendezésre kerülő egy hét együttlétre.

2013.04.04 12:45ma.hu

A teljes lista vége még messze van, de máris elkezdtek szállingózni az első nevek, akikre biztosan számíthatunk az idei Sziget Fesztiválon, amely ezúttal Fesztiválköztársaság formában várja a látogatókat augusztus 5-12. között. Az első "vízumokat" a napokban osztották ki, ennek fényében máris hangolhatunk a Nagyszínpadon fellépő Biffy Clyro együttes fellépésére. A napjaink legjobb brit koncertzenekarának tartott csapat arénákat képes megtölteni és állandó résztvevői a szigetország leglátogatottabb fesztiváljainak. Teljesítményüket nemcsak a közönség értékeli, számos jelentőségteljes szakmai díjjal is elismerték őket.

Szintén a Nagyszínpadon számíthatunk Mika, teljes nevén Michael Holbrook Penniman felbukkanására, aki a kortárs könnyűzenét képviseli tehetséges és sokszínű képességeinek hála. "Mindent tud arról, hogy mi tesz egy mai popsztárt" - tudjuk meg róla a programelőzetesből, de nincs idő leragadni, mert máris egy újabb előadó tolakodik a szemünk elé, a New York-i anti-folk színtér üdvöskéje személyében, aki nem más, mint Regina Spektor. Aki őt akarja látni, már biztos, hogy korán kell kiérnie a Szigetre - vagy a legjobb, ha eleve beköltözik és akkor biztosan nem kési le a kora délutáni koncertet.

Futurisztikus, tért ölelő, ultra szuggesztív, könyörtelenül dinamikus, progresszív és friss elektronika. Ráadásul ez mind egyben? Akkor nem lehet más, csak a Nero nevű banda, amely Angliából érkezik hozzánk, hogy megmutassák, miért lelkesedik egész Európa immáron harmadik éve. Ők az Arénában fognak fellépni, akárcsak a német Booka Shade, utóbbi az igényes és hiperintelligens elektronikus zene képviseletében, 25 éves szakmai múltra visszatekintve, mégis mai hangulattal.

Még mindig Aréna, csak felsorolás szintjén, hisz ekkora helyen lehetetlen lenne mindenkiről részletes bemutatkozót írni: a végleges programfüzetben érdemes lesz böngészni a The Joy Formidable, Erol Alkan, Felix Cartal, Blaudzun, Monophona és Splendid fellépésének pontos idejét is. Az A38 színpadán a már megszokott módon egyaránt láthatunk jól ismert és igazi kuriózumnak számító előadókat is, mint például a Bat for Lashes művésznéven fellépő Natasha Khant, a Flogging Molly-t, a The Cribset, de tombolhatunk a Little Boots, a Gesaffelstein és a Dub FX koncertjein is.

És még mindig nincs vége: élőben láthatjuk a dOP formációt, a Donots együttest, valamint a Hoffmaestrót és a Rangleklodsot is. A sort ezúttal a Daily Breaddel zárjuk, de mint mondtuk: ez még csak a kezdet...!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.