Artisták mutatkozhatnak be

Cirkusszal bővül az idei Sziget!

Mélyen tisztelt publikum! Egy lélegzetelállítóan látványos programokat felsorakoztató új helyszín gazdagítja idén a Sziget színes kínálatát. A Cirque du Szigeten fiatal hazai artistatehetségek varázsolják el a közönséget!

Sziget 2012. 4. nap: egy kis cirkusz... képgaléria

2013.03.20 12:55ma.hu

Vadonatúj és rendkívül látványos cirkuszi helyszínnel gyarapodik idén a Sziget programkavalkádja. “A korábbi években szerte a Szigeten számos cirkuszi produkciót láthatott a fesztivál közönsége, s a nagy sikerre való tekintettel idén egy külön helyszínt kap ez a rendkívül népszerű műfaj” – mondta Szép Fruzsina, a Sziget programigazgatója.

Olyan cirkusz-előadásokat szeretnénk idén bemutatni, melyek immár egy saját helyszínen, minden nap ugyanabban az időben lesznek megtekinthetők” – mondta a programigazgató.

Fotó: ma.hu (A galériához KATT a képre!)

Az ötlet tavaly, a 20. Sziget alkalmából született, mikor is a Magic Mirror helyszínen egy fiatal magyar artistákból álló csapat létrehozta a Recirquel című produkciót és egyben társulatot is, mely ámulatba ejtette a Sziget közönségét.

A Cirque du Sziget külső látványában megidézi az 1890-es évek vándorcirkuszainak hangulatát, s ami az előadásokat illeti, a kortárs cirkusz műfaj - úgynevezett "új-cirkusz" - több különböző, kizárólag a Szigetre létrehozott produkciója lesz látható. Lesz közte délutáni interaktív cirkuszprogram, melyben artisták, mutatványosok és a közönség együtt szerepelhetnek, de lehetőség nyílik arra is, hogy kipróbáljunk néhány cirkuszi eszközt, miközben szemünk elé tárul több különféle, ámulatba ejtő produkció.

Amikor pedig már közelít az este, a közönség láthatja, hogy a fiatal, végzős artisták hogyan emelkednek a magasba robbanékony energiáikkal és a fizikai határokat súrolva. A produkciókhoz fiatal énekesek és dj-k is társulnak, s az artistákkal közösen hoznak létre egy komplex produkciót. És éjszaka újra látható lesz a Recirquel!

Idén is egy külön, kifejezetten a Szigetre szánt bemutató készül, egy varázslattal és színházzal teli előadás, lélegzetelállító artistákkal, az új helyszín pedig a Swing & Circus show-val zárja a napokat. A repertoárban swing, electro-swing, tánc és cirkusz szerepel, és ha táncolás közben néha elsuhan felettünk egy-egy félmeztelen légtornász is, abban sem lesz semmi meglepő!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.