Ki kicsoda?

"Renoir Beckham csapattársa" - avagy brit fiatalok és a kultúra

A brit fiatalok egyharmadának fogalma sincs arról, hogy kicsoda Pierre-Auguste Renoir: jó páran focistának vélik, mások miniszterelnöknek, megint mások énekesnek.

2013.04.03 21:16MTI

A 16-24 év közötti korosztálynak a 13 százaléka úgy tudja, hogy a 19. századi francia festő David Beckham angol focista csapattársa, és a Paris St. Germainben játszik. Hat százalék Franciaország jelenlegi miniszterelnökének gondolja, 5 százalék szerint pedig Renoir nyerte meg a tavalyi Eurovíziós Dalfesztivált. Tizenkét százalék még tippelni sem tud.

A felmérést az Artfinder műkereskedő cég végezte a neten keresztül, amely maga is a világhálón kereskedik. A cég kutakodása alapján Nagy-Britanniának Bristol a művészeti fellegvára, mert lakosai csaknem felének van otthonában valamilyen eredeti - és így egyedi - műalkotás. Az országos átlag ugyanakkor 33 százalékos. A legkevésbé Belfastban költenek egyedi művekre, ott csak 19 százalékos a hányad - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.