A mostani tárlatra összesen 70-en jelentkeztek

Megnyílt a XXII. Debreceni Tavaszi Tárlat

Művészeti egyetemek hallgatói és magángalériák is részt vesznek a 22. alkalommal rendezett Debreceni Tavaszi Tárlaton, amely hagyományosan a hajdú-bihari képzőművészeknek nyújt lehetőséget a bemutatkozásra.

2013.03.24 02:28MTI

 Idén a kiállítók között vannak a Magyar Képzőművészeti Egyetem, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának hallgatói, míg az alkotások a Kölcsey Központ mellett a Hal Köz Galériában, a Sesztina Galériában és a Simonffy Galériában is láthatók.
   
A tárlatra 2012 után készült, még országos kiállításon be nem mutatott alkotásokkal lehetett nevezni.     Somogyi Béla, Debrecen alpolgármestere a tárlat szombati megnyitóján azt emelte ki, hogy a városban nagy közönsége van a kultúrának, a képzőművészetnek, amit szerinte az is jelez, hogy a megnyitóra zsúfolásig megtelt a Kölcsey Központ Bényi Árpád terme.
   
A közönség előtt Szakolczay István műkritikus nyitotta meg a főként festményeket felvonultató kiállítást, amely - szavai szerint - "az érték hatalmát hirdeti".
   
A mostani tárlatra összesen 70-en jelentkeztek, közülük 47 alkotó 72 festményét, rézkarcát, metszetét, szobrát, fényképét és más műalkotását tekinthetik meg az érdeklődők április 10-ig.
   
A zsűri döntése alapján idén díjazták Kurucz Petra szobrászművészt, Burai István festőművészt, Varga Tamás fotóművészt, Lukács Gábor festőművészt, Madarász Kathy Margit textilművészt, Fátyol Zoltán festőművészt és Durucskó Zsolt grafikusművészt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.