Újvidéken

Megtalálták a hét éve ellopott Rembrandt-képet

A szerb rendőrség megtalálta Rembrandt egyik, hét évvel ezelőtt ellopott festményét - írta kedden a vajdasági sajtó.

2013.03.12 15:10MTI

A szerbiai és az újvidéki bűnügyi rendőrség összehangolt akciója során találták meg a Rembrandt apjának portréja című, 1630-ban készült festményt. A képre Szentdemeter (Sremska Mitrovica) területén bukkantak rá, s négy személyt előállítottak, akikről gyanítható, hogy közük volt a lopáshoz.

A festményt 2006. január 8-án lopták el az újvidéki Városi Múzeumból: két álarcos fegyveres megkötözte az egyik őrt, és elvitte a festményt.

Ezenkívül három másik képet is elvittek: Rubens Seneca című festményét, Pier Francesco Mola Éjszakai látkép halásszal című képét, és egy ismeretlen XVI. századbeli német festő Krisztusfej című festményét. A rendőrség tájékoztatójából nem derült ki, hogy ez utóbbi festményeknek mi lett a sorsa.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.