Hagyományos

Pincepiac Egerben

Hagyományos, helyben készült élelmiszereket árusító, úgynevezett pincepiacot indít szombaton Egerben a Demeter Pincészet.

2013.03.01 21:29MTI

Ennek az is a célja, hogy a történelmi Kőlyuk pincesort szervesen bekapcsolják a Hevesi megyeszékhely turisztikai kínálatába - közölte Demeter Csaba, a program főszervezője. 

Mint elmondta: a pincepiacon helyet adnak minden olyan helyi termelőnek, akinek fontos az alapanyag, a készítési eljárás, vagyis a termék kiváló minősége. A program lehetőséget teremt az egrieknek és a turistáknak arra, hogy megismerjék a helyi termékeket, termelőket. 

A pincepiacon a többi között házi sajt, vajkészítmények, befőttek, lekvárok, szörpök, méz, kemencés kenyér, háztáji zöldség-gyümölcs, gyógynövények, füstölt áru, szarvasgombás különlegességek, pálinka, fazekastermékek, kézzel festett selyemkendők, kristálypoharak és ajándéktárgyak kaphatóak. 

A Demeter-borok mellett megvásárolhatók a Lopószáj Borút tagpincészeteinek borai is, így egy helyszínen több helyi termelő borát kóstolhatják és vásárolhatják meg a vendégek. 

A borkedvelő és a borászat iránt érdeklődő látogatók megismerhetik a tradicionális borkészítés lépéseit, sétát tehetnek a több mint 300 méter hosszú, több ágból álló pincerendszerben és megkóstolhatják a pincészet kiváló borait. A pincepiacot a tervek szerint minden szombaton megtartják ezentúl.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.