Indul a Sétatér Fesztivál kiemelt programja

A folklóré lesz a főszerep Pécsett!

A mindennapos esti koncertek mellett újabb kiemelt eseményéhez érkezik a pécsi Sétatér Fesztivál: június 19-től a folklóré lesz a főszerep, hiszen négy napon át táncosok és zenészek nemzetközi csapata népesíti be a dóm előtti színpadot és környékét.

2008.06.18 17:45ma.hu

A Pécs-Szeged-Temesvár FolkHíd Néptáncfesztivál az Európa Kulturális Fővárosa program jegyében kívánja összekapcsolni Pécset a két délvidéki partnervárossal.

Az összefogás keretében olyan fesztiválsorozat valósul meg, melyben az esemény résztvevői városról városra vándorolva mutatják be különleges népművészetüket a közönségnek.

A Pécsi Szabadtéri Játékok szervezésében idén második ízben megvalósuló elképzelés helyszíne Pécsett ezúttal a korábbi Káptalan utcai szabadtéri színpad helyett a dóm előtti Sétatér lesz.

A fesztiválon bemutatkozó gárda igazán vérpezsdítő programot ígér, ami már a résztvevők puszta felsorolásából is kiviláglik: a balkáni világ, Kis-Ázsia és a Karib-szigetek afro-amerikai kultúrája érkezik velük néhány estére Pécsre.

Déli szomszédaink közül Szerbia képviselteti magát, s kissé távolabbról görög és török táncosok lépnek színpadra, a legnagyobb egzotikumot pedig a Costa Ricából érkező csapat jelenti majd.

Az előadásukban megjelenő igazi déli temperamentum különleges estéket tartogat 19-20-21-én.

A külföldiekhez természetesen hazai együttesek is csatlakoznak – a Szeged Táncegyüttes, valamint Pécsről a Leőwey és a Mecsek Táncegyüttes reprezentálja a vendéglátó ország kultúráját.

Az első két napon hét órakor, a szombati zárógálán pdig kilenckor kezdődik a program, a másfél órás bemutatók után azonban a színpadról a sétatéri kövezetre költözik a tánc, ahol már a közönségnek is lehetősége lesz elvegyülni a nemzetközi kavalkádban.

Június 22-én a néptáncosok átadják a terepet, a Sétatér azonban egész hétvégére a folklóré marad.

Már 21-én megkezdődik a Pécsi Folknapok Nemzetközi Népzenei Fesztivál, amely a Kárpát-medence zenei örökségén túl történeti érdekességekkel és távoli népek muzsikájával is szolgál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.