Élő állatok a VI. Mangalica Fesztiválon

Nyerjen disznót a sorsoláson!

A már megszokott programok mellett élőállat-sorsolást is rendeznek a VI. Mangalica Fesztiválon februárban, hogy így is népszerűsítsék az egyre kedveltebbé váló sertésfajtát.

2013.01.31 11:14MTI

A tavalyi fesztiválhoz hasonlóan a Szabadság téren rendezik meg február 8. és 10. között az ingyenes gasztronómiai vásárt.

Veégh Attila szervező elmondta, harminc termelő mutatkozik be a rendezvényen, ami szép szám a mangalicatenyésztést nehezítő gondok mellett. Mint kifejtette, a fesztivál remek lehetőséget biztosít arra, hogy a tenyésztéssel foglalkozók találkozzanak a célközönséggel, bemutassák termékeiket és személyes kapcsolatokat alakítsanak ki.

A korábbi évekhez hasonlóan az idei mangalicafesztivál színpadán is lesznek gyermekprogramok, könnyűzenei koncertek, tartanak kézműves vásárt, ahol a mangalicatermékek mellett házi szörpöket, sajtokat és egyéb termékeket vásárolhatnak az érdeklődők.

Megrendezik a hagyományos főzőversenyt is, amely a korábbi fesztiváloknak is színes és igen népszerű programpontja volt már - mondta el Sági Szilárd, a verseny egyik zsűritagja.

Tóth Péter, a Mangalicatenyésztők Országos Egyesületének elnöke elmondta, hogy a fesztivál segítségével számos olyan tenyésztő érkezik a városba, aki egyéb úton nem jut el a vásárlókig.

A tenyésztés népszerűsítését segítendő élő állatokat is sorsolnak ki az érdeklődők között a fesztivál ideje alatt.

Az egyesület is képviselteti magát a fesztiválon, standja mind a három napon várja az érdeklődőket, komoly fórumot biztosítva a felmerülő szakmai kérdéseknek.

A fesztiválon a tenyésztők is versengenek. Bemutatott termékeik alapján a szakmai bírálást követően szombaton adja át a termékdíjakat Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter - mondta el Tóth Péter.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.