Portré, makro, tájkép, sport

Kiválasztották a négy legjobb magyar amatőr fotót! Íme!

Nemzetközi szakértőkből álló zsűri kiválasztotta Magyarország legjobb négy amatőr fotóját. A Canon első nemzetközi amatőr fotópályázatára beérkező 2263 magyarországi fényképből a közönség szavazatai alapján került ki a négy kategória - portré, makro, tájkép, sport - 10-10 legjobb pályaműve.

2008.06.16 17:55MTI

A 40 fotóból a Vicki Couchman elismert sajtó- és portréfotós által vezetett, szakértőkből álló zsűri választotta ki a kategóriánkénti legjobbat. Döntésük alapján portré kategóriában Szabó Balázs Egyik szemem sír, a másik retek című munkája lett a legjobb. Makro kategóriában Mészáros Csaba Bukkanó az úton fotója nyerte el a zsűri tetszését. A tájképek közül Erdélyi Gábor Madárvárta című képe lett az első.

A sport kategória legjobbja Román Péter Hajrá című fotója lett. Az országos kategóriagyőztesek ajándékcsomagot nyertek.

Fotóik ide kattintva megtekinthetők!

A döntőt június 22. és június 27. között rendezik Bécsben, ahol a nemzetközi mezőnyből kiválasztott nyolc döntős megküzd egymással a kategóriagyőzelemért. A végső megmérettetés során a háromtagú szakmai zsűri kiválasztja a nemzetközi kategórianyerteseket, akik fődíjként az év második felében lehetőséget kapnak arra, hogy részt vegyenek egy fényképészeti megbízáson. A cég azzal a szándékkal indította útjára első európai amatőr fotópályázatát, hogy szélesebb tömegek körében is népszerűsítse a fotózást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.