A Csodalépés című album

Rátóti Zoltán lemezbemutató koncertje a Nemzeti Színházban

Rátóti Zoltán színművész első szólólemezét, a Csodalépés című albumot február 3-án este a Nemzeti Színházban mutatja be.

2013.01.26 10:47MTI

Rátóti Zoltán a Neil Young Sétány zenekar tagja, számos hangoskönyv elkészítése után a régi nagy színészek hagyományát követve önálló lemezzel készül, amelynek első, lemezbemutató koncertje a Gobbi Hilda Színpadon lesz - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.
   
Mint írják, a Csodalépés Rátóti Zoltán első szólólemeze, amelyet zeneszerzőként is teljes egészében ő jegyez. A hangszerelés - ami Juhász Gábor munkája - elsősorban gitárokra és ütőhangszerekre épül. A dzsesszgitáros a lemezen és a koncerteken is közreműködik. Müller Péter Sziámi dalszövegei kétéves közös alkotómunka során születtek meg.
   
"A koncert különlegessége, hogy a valóságostól az idézőjelesig bontakoznak ki a szerepek és a lelkiállapotok: a férfi, aki utat keres; a színész, aki hangot keres. A Casablanca Humphrey Bogartja, a szamuráj, a cowboy, a ló és a lovas, a gyengéd és a szilaj, a komédiás és a drámai hős, a tépelődő és a templomépítő egymás után, de egységes egészként szólalnak meg a koncerten" - áll az ajánlóban.
   
A koncerten Rátóti Zoltán (gitár, ének, szájharmonika), Juhász Gábor (elektromos gitár) és Restás Gergő (ritmushangszerek) lép színpadra.
   
Rátóti Zoltán korábban a Nemzeti Színház társulatában játszott, a Jászai Mari-díjas színész a 2010/2011-es szezontól a kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatója.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.