Erre eddig nem volt példa

Indiában 90 éve bemutatott tárlatot rekonstruálnak Dessauban

A Bauhaus irányzathoz tartozó európai és indiai művészek munkáiból 90 éve Indiában bemutatott tárlatot rekonstruálja a Bauhaus Dessau.

2013.01.04 23:29MTI

Philipp Oswalt, a Bauhaus Dessau Alapítvány vezetője kiemelte: Németországban eddig nem volt példa arra, hogy egy másik kontinensen 90 éve bemutatott kiállítást rekonstruáltak volna. A március végén nyíló nagyszabású tárlat a Bauhaus irányzathoz tartozó művészek, mások mellett Vaszilij Kandinszkij és Paul Klee, valamint indiai alkotók, köztük Gagenendranath Tagore - Rabindranath Tagore unokaöccse - munkáit vonultatja fel. 

Emellett történelmi dokumentumok, korabeli levelek és fotográfiák segítségével rekonstruálják az 1912-ben Kalkuttában bemutatott kiállítást. A márciusi dessaui tárlaton látható kollekció egy részét indiai gyűjtemények adják kölcsön. "Az első világháború után számos európai művész keresett új inspirációkat, ezért más kultúrák értékei felé orientálódtak" - indokolta Philipp Oswalt, hogy a Bauhaus művészei miért fordultak India felé. 

A március 27. és június 30. között látható dessaui kiállításon 80 indiai és 80 európai alkotást tekinthetnek meg az érdeklődők.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.