A világ leglátogatottabb múzeuma

Csaknem 10 millió látogatót vonzott a Louvre 2012-ben

A tavalyinál több mint egymillióval népesebb látogatósereget vonzott idén a párizsi Louvre, és ezzel megerősítette a világ leglátogatottabb múzeumaként élvezett pozícióját.

2012.12.20 22:29MTI

A több tekintetben is kivételes 2012-es esztendő fő eseményeként átadták az iszlám művészetet bemutató új múzeumi szárnyat, amely csak szeptember óta 650 ezer látogatót fogadott - emelte ki Henri Loyrette elnök-igazgató a közleményében. Nemcsak az állandó tárlatok látogatottsága nőtt, hanem az időszaki kiállítások is 660 ezer érdeklődőt vonzottak, 29 százalékkal többet, mint 2011-ben. 

A Leonardo da Vinci Szent Anna-festménye köré szervezett kiállítást például 305 ezren keresték fel tavasszal, és már eddig 310 ezer látogatót vonzott a Raffaello utolsó éveit felidéző, január 14-ig még látogatható kiállítás is. A külföldi látogatók körében erősen megnőtt a kínaiak száma, akik immár a hármas élbolyba tartoznak az amerikaiakkal és a brazilokkal együtt, megelőzve az olasz és a német látogatókat.
 
A világ első számú múzeumát 50 százalékban 30 éven aluliak látogatják - derül ki az 2012-re vonatkozó adatokból. A múzeum megújult internetes honlapjára ebben az évben 11 millióan látogattak el, 7 százalékkal többen a tavalyinál; a Louvre-nak a különböző közösségi portálokon 910 ezer regisztrált rajongója van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.