24 fenyőfa feldíszítésével vette kezdetét

Adventi rendezvénysorozat a Budai Várban

Adventi rendezvénysorozat kezdődött szombaton a Budai Várban: a december 20-ig tartó programok elsősorban a gyerekek kulturális értékekre való nevelésére fókuszálnak.

2012.12.15 16:52MTI

Az adventi kalendáriumhoz híven 24 fenyőfa feldíszítésével vette kezdetét a várban zajló adventi programsorozat - tájékoztatta a Budai Várnegyed, a fertődi Esterházy-kastély és a Kúria megújításáért felelős kormánybiztosság kommunikációs osztálya az MTI-t.
   
A Szent György téren felállított fenyőfák feldíszítésére Zumbok Ferenc kormánybiztos, az esemény fővédnöke a környék általános iskoláinak és kulturális intézményeinek növendékeit kérte fel.
   
A fenyőfák díszítését az iskolás csoportok szombaton kezdték meg és napról napra egyre több fát öltöztetnek fel. A gyerekek december 20-án, a rendezvénysorozat záróeseményén 13 óra 30-kor a Szent György téren a program támogatóival és a Magyarság Háza képzőművészeivel együtt díszítik fel a 24. adventi karácsonyfát. A feldíszített fenyők a rendezvényt követően rossz körülmények között élő, hátrányos helyzetű családokhoz kerülnek.
   
A december 20-i program a díszítés után 14 órától a Magyarság Házában folytatódik, ahol a diákok által előadott betlehemes játék, zenés verscsokrok és bábjáték mellett Zumbok Ferenc kormánybiztos karácsonyi mesével kedveskedik a gyerekeknek. A helyszínen kézműves sarok és olvasóliget is várja az érdeklődőket.
   
A Magyarság Házában december 12-től a XIX. Betlehemi Jászol-kiállítás tekinthető meg, 15-én pedig ingyenes kézműves foglalkozás kapcsolódik a programsorozathoz az advent jegyében.
Az esemény része a Budai Várnegyed kulturális életének felpezsdítését célzó csaknem egy éves programsorozatnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.