Teltházas előadás

Ünnepi koncerttel nyitott meg a Bécsi Fiúkórus koncertterme

Ünnepélyes nyitókoncert kíséretében mutatták be vasárnap a közönségnek a Bécsi Fiúkórus (Wiener Sängerknaben) önálló koncerttermét.

2012.12.09 22:29MTI

A program a zenetörténet korszakain kalauzolta végig a hallgatóságot. A Bécsi Filharmonikusok kísérték a kórust, Franz Welser-Möst vezényletével. A teltházas előadást követően a szélesebb közönség előtt is megnyitották az épületet, amelyet így minden érdeklődő belülről is megtekinthetett. Noha a több mint ötszáz éve alapított világhírű énekkar rendszeresen fellép szerte a világon, saját előadóterme eddig nem volt az intézetnek. 

A Musik (zene) és a Theater (színház) szavak összevonásával MuTh névre keresztelt épületben nemcsak kórusművekkel, hanem zenés színdarabokkal is a közönség elé lép a fiúkórus. Mellettük más együttesek is fellépnek majd az előadóhelyen, együttműködést terveznek például a szintén bécsi Volksoperrel és a Dschungel Wien gyermekszínház-stúdióval. Évente mintegy 120 előadást ígérnek a MuTh vezetői. 

A sorozat már a jövő héten, a fiúkórus karácsonyi koncertjeivel folytatódik. A modern külseje miatt Koncertkristályként is emlegetett létesítmény hat éven át tartó előkészületek után, részben heves viták közepette készült el. A telek egy műemléki védettségű barokk park, az Augarten területén található, helyi lakók és városvédők ezért ellenezték az építkezést. Az építési munkálatok két évig tartottak, az épület nem hivatalos átadására a múlt héten került sor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.