Festetics Palota

A Kamarazene Éjszakája a Jakobi Koncert újdonsága

Várjon Dénes és Simon Izabella művészeti vezetésével rendezi meg a Kamarazene Éjszakája elnevezésű, új rendezvényét a Budapesti Kamarazene sorozatában a Jakobi Koncert.

2012.11.29 20:29MTI

A Festetics Palota Tükörtermében 2013. március 30-án délután hattól hajnali kettőig olyan rangos művészek lépnek pódiumra, mint Steven Isserlis, David Grimal, Rados Ferenc, Bátori Éva, Andrea Hallam, Keller András, Rohmann Ditta, Mali Emese, Vigh Andrea, Várjon Dénes és Simon Izabella - mondta el csütörtökön az MTI-nek Jakobi László, a Jakobi Koncert vezetője. 

A Budapesti Kamarazene sorozat két hétvégét foglal magában, március 29-én és 30-án, valamint április 6-án és 7-én szól kamaramuzsika a palotában. "2004-ben Budapesti Kamarakoncertek néven hangversenysorozatot rendeztünk a később elhunyt Strém Kálmánnal a Zeneakadémia nagytermében. Felléptek a világ leghíresebb vonósnégyesei, rendeztünk dalesteket, szonátaesteket a világ kiemelkedő művészeivel. 

A 2012-13-es szezontól én folytatom a kamarazene népszerűsítését, most már új helyszínen, a budapesti Festetics Palotában" - hangoztatta Jakobi László. Idén tizedszer hangzanak el az A Zongora - MVM Koncertek elnevezésű sorozat műsorai. Jelenleg még csak a Művészetek Palotájában, 2014-ben azonban a tervezett nyolc hangverseny közül négyet már a felújított Zeneakadémia nagytermében hallgathat meg a közönség. 

A sorozatban Jevgenyij Koroljov után 2013 januárjában januárban David Fray lép fel. A Festetics Palota Tükörtermében december 8-án Várjon Dénes, januárban pedig Farkas Gábor játszik. Ugyanitt A Hegedű címmel is elindult egy sorozat, amelynek legközelebb Hracsja Avaneszjan, januárban pedig Szabadi Vilmos a főszereplője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.