Fast Forward

Magyar darab nyitotta meg az európai rendezői fesztivált

A Korijolánusz (Coriolanus) című magyar darabbal, a HOPPart társulat előadásával kezdődött meg a Fast Forward elnevezésű európai rendezői fesztivál, amelyet második alkalommal tartanak a németországi Braunschweigben.

2012.11.16 20:29MTI

A német város Állami Színházának színpadait csütörtök estétől vasárnapig olyan fiatal rendezők uralják, akik még pályájuk elején tartanak. Hat ország nyolc rendezése hívja felfedezőútra a nézőket a jelen európai színházának világába. A nyolc előadás társadalmi és kulturális témákkal foglalkozik, így jellemzőjük a kritika, a komikum, az irónia, de akad költői felfogású és dühös hangvételű is. 

Egy nemzetközi zsűri kiválasztja a legjobb produkciót, amely elnyeri a lehetőséget, hogy szerepeljen a Braunschweigi Állami Színház következő évadában. A magyar előadás a HOPPart Társulat Korijolánusz című darabja, amely Shakespeare Coriolanus című művének feldolgozása Polgár Csaba rendezésében. 

A Coriolanus ma is aktuális társadalmi problémáit az előadás megtartotta, a szövegen azonban Gáspár Ildikó és Bánki Gergely jelentősen változtatott, kihúztak belőle, modernizálták és könnyedebbé tették, Shakespeare szereplőit alapvetően a mai köznyelven beszéltetik. Az előadás 2011-ben a legjobb független színházi előadás kategóriában elnyerte a színikritikusok díját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.