Nemzetközi fesztiválon ismerték el a színészt

Ben Affleck Modern Mester lett

Legrangosabb elismerésével, a Modern Mester címmel tünteti ki Ben Afflecket a Santa Barbara-i Nemzetközi Filmfesztivál.

2012.11.14 18:29MTI

A fesztivál szervezői a 40 éves filmest "sokoldalú művészként" méltatták, aki Az Argo-akció című filmjével nyerte el méltó helyét a rendezők között. A magyar mozikban november 22-én debütáló film az iráni forradalom idején, 1979-ben játszódik, amikor titkos akcióval mentettek ki amerikai diplomatákat Teheránból.

Fotó: MTI

A filmben az egyik szerepet is eljátszó Ben Affleck 2013. január 26-án veheti majd át az elismerést a kaliforniai városban, ahol január 24-én nyílik meg a fesztivál. A mustra február 3-án ér véget.

A pályafutását színészként kezdő Affleck 1998-ban a Good Will Hunting forgatókönyvével hívta fel magára a figyelmet, amelyért a társszerzővel, Matt Damonnal együtt Oscar-díjat kapott. Számos nagyszabású hollywoodi produkcióban szerepelt - köztük az Armageddonban és a Pearl Harborban -, mielőtt 2007-ben megrendezte első filmjét, a Hideg nyomon című bűnügyi drámát. Ezt 2010-ben követte második rendezése, A tolvajok városa. (A film egyik szereplőjét, Jeremy Rennert Oscar-díjra jelölték a legjobb férfi mellékszereplő kategóriájában.)

Az Argo-akció az idei torontói filmfesztiválon ért el szép sikert. A Modern Mester díjat először 1995-ben adták át a Santa Barbara-i Filmfesztiválon. A korábbi díjazottak között szerepel James Cameron, Clint Eastwood, Peter Jackson és Christopher Nolan is - írta a BBC.

Még több hír Ben Affleckről

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.