Festői környezetben

Kétnapos libatort és újborünnepet tartanak a Lázár Lovasparkban

Szombaton és vasárnap a Márton-napon elengedhetetlen, libából készült finomságokkal, illetve kiváló pincészetek boraival várják a hagyományok és a gasztronómia szerelmeseit a domonyvölgyi Lázár Lovasparkban.

2012.11.08 07:14MTI

A festői környezetben, 9 hektáron elterülő, Budapesttől mindössze 35 kilométerre lévő lovasparkban immár tizenegyedik alkalommal rendeznek Márton-napi fesztivált felnőtt- és gyermekprogramokkal kiegészítve - közölte Dobes Sheila értékesítési menedzser.

Mindkét nap délelőttjén kemencében sült sajtos, tejfölös, fokhagymás lángossal, libatepertővel és pálinkával köszöntik a vendégeket, hogy "megágyazzanak" a korlátlan fogyasztást lehetővé tévő svédasztalos ebédnek. A menüben természetesen főként "libás" fogások szerepelnek, melyeket a három pincészetből érkező újborokkal lehet majd leöblíteni.

A fogathajtó világbajnok Lázár testvérpár által létrehozott domonyvölgyi birtokon - mely kedvelt esküvői helyszín és turisztikai célpont is - mindkét napon több lovasbemutató, kocsikázás és futószáras lovagoltatás színesíti a programot. A gyerekek kézműves foglalkozásokon és a kalandpark eszközein tehetik próbára ügyességüket, de arcfestéssel és gyermekelőadással is kedveskednek nekik a szervezők.

A Márton napi vigasságra közel 400 vendéget várnak - tette hozzá Dobes Sheila.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.