Október 23.

Filmbemutató az Urániában: Bedobozolt kacatok egy Magyar litánia

Október 23-án rendezik meg Pusztai Ferenc Bedobozolt kacatok egy Magyar litánia című, 1956 emlékét felidéző filmjének bemutatóját a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban.

2012.10.22 13:26MTI

Az alkotás, amelynek fő szerepeiben Kubik Anna és Morell Mihály látható, Wittner Mária által előadott két vers ölelésében tekinti át a huszadik század történelmét egy idős úr naplója nyomán. A naplót az unoka (Kubik Anna) fedezi fel, és olvasása közben ráébred, hogy folytatni szeretné a nagyapjától örökül kapott hagyományokat, követni álmait és megőrizni 1956 eszméjét.
   
A film forgatókönyvírója és rendezője Pusztai Ferenc, az operatőr Kurucz Sándor volt.
   
A kedden este 19 órakor kezdődő premieren a film főszereplői és alkotói is részt vesznek - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.