Elek Judit filmje

Fesztiváldíjat nyert a Visszatérés az USA-ban

A legjobb film díját nyerte el Elek Judit Visszatérés - Retrace című alkotása a Louisville-i Nemzetközi Filmfesztiválon az Egyesült Államokban.

2012.10.09 21:44MTI

A magyar-román koprodukcióban, svéd közreműködéssel készült film személyes hangvételű, több idősíkon futó történet - olvasható a Magyar Nemzeti Filmalap (MNF) közleményében, amely felidézi, hogy az életrajzi ihletettségen túl az alkotás irodalmi alapjául Mészöly Miklós Szárnyas lovak című novellája, illetve Marguerite Duras Nyáron, este, fél 11-kor című kisregénye szolgált.

A főszerepet Kathleen Gati játssza, a filmet Berger László fényképezte, producere Elek Judit, koproducere Cornelia Palos volt.

Elek Judit különdíjat kapott az október első hetében megrendezett Romániai Nemzetközi Filmfesztiválon Bukarestben. A rendezvény három alkotást is műsorra tűzött a rendezőtől: a Visszatérés mellett látható volt a Mária-nap (1983) és a Tutajosok (1990) című mozgókép is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.