ScripTeast workshopra hívták meg!

Elek Judit és Erdélyi Dániel filmtervei a Kieslowski-díjért

Elek Judit és Erdélyi Dániel forgatókönyveit hívta meg a ScripTeast, a varsói székhelyű Independent Film Foundation által szervezett közép-európai forgatókönyvek fejlesztő fóruma.

2008.09.25 15:20ma.hu
Erdélyi Dániel (fotó: mwave.irq.hu)

Nyilvánosságra hozták a szeptember 29-én kezdődő ScripTeast workshopra meghívott forgatókönyvek listáját. A varsói székhelyű Independent Film Foundation által szervezett közép-európai forgatókönyv-fejlesztő fórumra két magyar alkotó kapott meghívást: Elek Judit Visszatérés és Erdélyi Dániel Security című forgatókönyve. 

A régió 8 országából érkező 12 filmterv alkotóinak a ScripTeast fórumnak köszönhetően lehetősége nyílik az európai film jeles szakértőinek bevonásával a forgatókönyvek fejlesztésre. A szakértők között lesz Simon Perry producer, Agnieszka Holland filmrendező és Manfred Schmidt filmfinanszírozási szakember. 

A ScripTeast a lengyelországi Sterdynben veszi kezdetét, a következő konzultációra a berlini filmfesztivál alkalmával kerül sor februárban, végül az utolsó találkozás helyszíne Cannes lesz, ahol májusban nemzetközi zsűri dönt a legjobb filmtervet illető Krzysztof Kieslowski-díj sorsáról. 

A rangos díjat májusban Fliegauf Benedek vehette át Cannes-ban Womb (Anyaméh) című forgatókönyvéért. Elek Judit Visszatérés (Retrace) című új forgatókönyvében Berger Lászlóval együtt Mészöly Miklós Szárnyas lovak és Marguerite Duras Nyáron, este fél tizenegykor című munkáiból merít. A Visszatérés a két irodalmi mű motívumainak szabad felhasználásával készül. 

Erdélyi Dániel Security című filmterve egy biztonsági őr keserű kalandjait feldolgozó krimi. A forgatókönyv írásában Tóth Csaba és Gál Péter is részt vett. A Security a tervek szerint magyar-német koprodukcióban 2009 év végére lesz dobozban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.