Hétköznapi hősiesség címmel

Esszékötet jelent meg Szabó Magda emlékére

Hétköznapi hősiesség címmel esszékötetet jelentetett meg Szabó Magda születésének 95. évfordulójára a Szabó Magda Szellemi Örökségéért Alapítvány.

2012.10.05 22:14MTI

Ezt Szurmainé Silkó Mária, az alapítvány kuratóriumának elnöke közölte pénteken, az író születésnapján, majd emlékezetett: az alapítvány egyik első nagyszabású programjaként 2010-ben a debreceni Méliusz-könyvtárral közösen hirdette meg a Szabó Magda-esszéíró pályázatot középiskolásoknak. A pályázatra 22 településről 35 pályamunka érkezett, a szakmai zsűri döntése értelmében közülük tíz versenyezhetett a díjakért.

A most megjelent, Hétköznapi hősiesség című kötet a tíz döntős pályamunka mellett a pályázatra beérkezett többi esszéből is közöl válogatást, részleteket - tette hozzá Szurmainé Silkó Mária.

Elmondta azt is, hogy az író születésének 95. évfordulójára közhasznú alapítványuk és a budapesti Szabó Magda Kéttannyelvű Általános Iskola angol szépkiejtési-versenyt hirdetett, amelyen az író angol nyelven megjelent könyveiből kell majd felolvasni részleteket. A versenyt november 22-én rendezik a Szabó Magda Kéttannyelvű Általános Iskolában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.