Egy új színdarabban

Ismét II. Erzsébet brit uralkodót játssza Helen Mirren

Egy új színdarabban ismét II. Erzsébet brit uralkodót játssza Helen Mirren, aki 2007-ben A királynő című filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjat kapott.

2012.09.22 15:19MTI

A The Audience című drámában, amelyet télen tűznek műsorra a londoni West Enden, Stephen Daldry rendezi Mirrent. A színművet Peter Morgan írta, aki annak idején A királynő forgatókönyvét jegyezte. A The Audience azokat a hetente ismétlődő audienciákat idézi fel, amelyeken a királynő uralkodása alatt 12 miniszterelnökkel beszélte meg az aktuális politikai eseményeket.
 
Morgan néhány sarkalatos találkozóra építette fel a darabot, amelyek fontos szerepet kaptak a brit politikai életben. "Churchilltől Cameronig minden kormányfő szócsőként és gyóntatószékként használta ezeket a magánbeszélgetéseket" - idézte a BBC online hírszolgálata a produkció szervezőit . Morgan nevéhez fűződött a Frost/Nixon című, nagy kritikai sikert aratott darab is, amelyből Broadway-előadás, majd film is született. De ő írta Az utolsó skót király, A másik Boleyn lány és a készülő Hugh Hefner-életrajz, a Playboy forgatókönyvét is. A The Audience premierjét 2013 február 15-én tartják, a darabot június 15-ig játsszák.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.