Október 11-étől

Hamarosan vetítik a mozikban Deák Krisztina Aglaja című filmjét

Egy kelet-európai artistacsalád kálváriájáról szól Deák Krisztina 2009 és 2011 között forgatott filmje, az Aglaja, amelyet október 11-étől vetítenek a magyarországi mozikban.

2012.09.10 20:44MTI

Az Ónodi Eszter főszereplésével készült, magyar-lengyel-román koprodukciót a Ristretto Distribution és a Katapult Film közösen fogja forgalmazni.

Az alkotás Aglaja Veteranyi német nyelven publikáló, magyar-román származású írónő önéletrajzi regényén alapul. A film egy anya és lánya egymásrautaltságáról, a családjuk széthullásáról, az összetartozás nagyszerűségéről és átkáról, a felnőtté válásról szól.

"Mindezt egy Nyugatra menekült kelet-európai artistacsalád kálváriáján keresztül meséli el. Ha porondon akarnak maradni, valami egzotikus mutatványt kell kitalálniuk. A különleges produkciót az Ónodi Eszter alakította mama, Sabina eszeli ki: a saját haján lóg a cirkusz kupolájában, miközben égő fáklyákkal zsonglőrözik. Kislánya, Aglaja minden este retteg attól, hogy a mamája lezuhan. A mama halálától való félelem átszövi Aglaja életét. Pedig egy napon - a családi tradíciót követve - ő lesz az Acélhajú nő" - ismerteti a cselekményt a hivatalos közlemény.

A produkció főbb szerepeit Bogdán Zsolt, Kamarás Iván, Jordán Adél, Lázár Kati, Bálint András, Keresztes Tamás, Börcsök Enikő és Molnár Piroska játssza. Aglaját két színész kelti életre: hatévesen Jávor Babett, tizenhat évesen pedig Móga Piroska, aki a kaposvári színészképző növendéke.

A Budapesten, Bécsben, Constanzában és Berlinben forgatott alkotás elkészültét mások mellett az Magyar Mozgókép Közalapítvány, a Nemzeti Kulturális Alap, az Eurimage és a Media program is támogatta.

A sajtóközlemény idézi Szelényi Ákost, a Ristretto Distribution vezetőjét is, aki szerint azért döntöttek a film forgalmazása mellett, mert fontosnak tartják a magyar filmek újbóli visszatérését a mozikba az elmúlt évek szerény hazai termése után.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.